>

Pünkösd a Baranya Háromszögben: Kopácsi rét- Eszék- halvacsoresttel
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:34023
Cél:Eszék (Horvátország),
Szállás:Panzió
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Budapest- Pécs- Mohács
Útvonal:Budapest- Mohács - Eszék

Utazás ára

30.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

 

Foglaláskor kell tudomásul venni: Jelen pillanatban kötelező Horvátországba való bejutáshoz.

 

Változás esetén jelezzük!

- 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt: 19 500 Ft/fő 

- vagy 6 hónapnál nem régebbi Covidon átesett igazolás

- vagy védettségi kártya


 

 Fizetés: csak átutalással és csak online jelentkezésselIndulás Budapest, Népligettel szemben Plantárium parkolóból 06.00 órakor... M6 autópálya mentén...

Pécsről, a Domus parkolóból 08.00 órakor

Mohácsról, a Tesco parkolóból 09.00 órakor.

utazás Horvátországba, Szlavóniába! 

Szlavónia vizeinek és erdeinek legpompásabb zöld színfoltja, s egyben legjelentősebb természeti ékköve a Kopácsi-rét Természetpark, melyet ezúttal keresünk fel.

A park a Dráva és a Duna folyók eszéki összefolyásánál elhelyezkedő 238 hektáros mocsárvidéket foglal magában, amely megközelíthetetlensége, valamint a gyakori áradások miatt teljesen természetes ősállapotában maradt fenn. A Kopácsi rét továbbá Európa egyik legnagyobb természetes mocsárvidéke, sajátos védjegyének számító szarvas-csordákon felül a vaddisznók is ugyan ilyen szép számban tanyáznak itt. Noha a Kopácsi rét más emlősállatoknak is otthont ad, a madárpopuláció jóval nagyobb számú. Mint egy 300 fajtájuk honos a park területén, közülük a legfontosabb az igen ritka, védettség alatt álló rétisas és a feketególya.

Megérkezésünk után a Látogató Központot keressük fel, hajózunk a holtágakban, hogy beljebb vigyenek minket e rejtett világba. Majd pedig pallókon is sétálunk a mocsár vidék felett.

Piknikezésre is alkalmas a hely, tehát ha készültünk élelemmel akkor itt nyugodtan elfogyaszthatjuka  természet lágy ölén. Egyéb esetben büfé, kávézó is rendelkezésre áll a vendégek részére, ahol fel tudnak frissülni.

Szúnyog ellen védekezés javasolt!!Készüljünk ottronról hozott sprayvel, olajjal.

Elkanyarodunk Batina felé, hogy a 2. világháborus csata emlékére emelt monumentális szobor csoportot megtekintsük. Ha már erre járunk egyrészt kihagyhatatlan ez a látvány, magasból szemünk messze a távolba és az alattunk kanyargó folyóra pásztázhat. Itt érdemes visszaemlékeznünk Baranya felszabadítására, a német megszállás alól.

Este felé szállásunkra utazunk. Panziónk igazi baranyai falusi hangulatot idéző szállás, magyar népművészeti elemekkel díszített, ízlésesen berendezett étterem tartozik hozzá. A létesítmény a Drávaszögben elhelyezkedő festői szépségű csúza központjában, a Lösz – hegy lábánál, a Hercegszőllős – Kiskőszeg (Batina) borút mentén található.

A vacsora a környék másik legnagyobb nevezetességét mutatja be nekünk, méghozzá a helyi halakat. Az itteni vizek halakban gazdagok, helyi ételkülönlegesség a horvát drávai halpaprikás vegyes halból. Ehhez hallunk majd magyar és horvát nótákat is, megkóstolhatjuk az itteni borvidék finom nedüjét. Énekelhetünk, táncolhatunk jókedvünk szerint... ki meddig bírja a mulatozást.


2.nap: Kiadós reggeli után ellátogatunk a helyi katolikus templomba, ünnep lévén, érdemes beiktatnunk, hogy lássunk itt helyben a baranyai horvát magyarok templomát, melynek alapításában helyi gazdánk is szerepet vállalt, ő fog hát minket elkísérni. 

Ezután felkerekedünk, hogy a városi élettel is ismerkedjünk.
Szlavónia legnagyobb városába a közeli Eszékre utazunk.  Közösen sétálunk: a város jelképének számító Szent Péter és Pál Székesegyház, Fő tér, sétáló utca, Dráva parti sétány és a barokk stílusú eszéki vár. A város csodaszépen megújult a honvédő háború után.

Ezután a város központból, kis komppal átutazunk Dráva- folyónkon, hogy felkeressük a város zöld szívét, és Horvátország legnagyobb Állatkertjét. Ki ki kedvére kisétálhatja magát, a padokon meg lehet pihenni, élvezni a park szépségét, az állatok közelségét. 

Igény szerint lesz lehetőségünk közösen étkezni egyet a program után, közösen, haza út előtt. 

Majd miután jól elfáradtunk, jól laktunk, haza felé indulunk.

Haza érkezés Budapest, Mohács, Pécsre távolságtól függően kb. 19-20.00 óra. 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást
 • Szállást panzióban 2-3ágyas szobákban, reggelivel
 • Halvacsora estet: egy üdvözlő pálinka, vegyes halpaprikás szabad merítéses, szódavíz a vacsorához, egy pohár borral
 • Csoportkísérőt
 • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 •  Kötelező sztornó- és utasbiztosítás: Utasainknak kötelező megfelelő biztosításokkal rendelkezniük.

  Ehhez javasoljuk a kombinált sztornó+ utasbiztosítási csomagot, mely esetén a biztosító nem számol fel önrészt. Foglaláskor kérjük megadni, mely típust szeretnék! 

  • Választható: alap 2,5 % ( biztosítási esemény az utas Covid-19 fertőzésből eredő orvosi ellátása, kórházi kezelése is )

  • vagy Covid-ra kiegészített 4,5 % os sztornó. ( a fent említett alap sztornón kívül, ha Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerül ( pozitív teszt miatt  ) és emiatt nem tud elutazni, akkor is téríti a biztosító utazását 3.000.000 Ft összegig. 

  • Általános Baleset- Betegség- Poggyász biztosítás: 620 Ft/fő/nap, mely tartalmazza a Covid-19 fertőzésből adódó kockázatokat, tehát minden kiegészítő díj megfizetése nélkül téríti biztosítónk a sürgősségi betegellátás és hazaszállítás költségét a megadott limitekig.

  • Amennyiben Ön saját utasbiztosításával utazik ( általában bankkártyához társuló, érdeklődje meg bankjánál pontosan mit tartalmaz!!!! ) kérjük kitölteni a Biztosítási Nyilatkozatunkat, mellyel igazolja annak meglétét ill. saját maga ügyintézését szükség esetén! Ez esetben a sztornóbiztosítás egyedüli termékként jelentkezik, ez által nincs meg a kombinált kötés kedvezménye tehát 80 %-ban téríti  meg utazását a biztosító akkor is ha jogos esetben áll el az utazástól. 

 • Egyágyas felár: 5 000  Ft, pontos ár lekérésre!  TÁrsítás lehetőségével lehet élni, ehhez mielőbbi jelentkezést javaslunk, igyekszünk társat találni különágyas 2ágyas szobába, ám ezt garantálni nem tudjuk! Ebben az esetben egyágyas felár megfizetése kötelező!
 • Fix ülőhely: 3 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • Belépők: Helyben kunában fizetendőek!  Kopácsi rét komplex program: kb. 80 kuna/fő- 

 • Eszéki Állatkert kompozással: kb 50 kuna

 • Késői ebédet az állatkerti látogatás után: egyeztetés alatt!! - csoportos menü. Kérjük igényét jelentkezéskor leadni szíveskedjék! 

 

Fizetési feltételek: foglalás online rendszerünkön keresztül.
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal.
Fizetés átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk!


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!

Hivatalos pénznem a horvát kuna!


Az utazás min. 30 fő esetén indul. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező