>

Zemplén tájai ::Boldogkő Vára- Sárospatak- Tokaj
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:34024
Cél:Budapest (x),
Szállás:Hotel****
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Pécs- Pécsvárad- Bonyhád- Szekszárd- Paks-Dunaújváros -Budapest
Útvonal:Pécs- Szekszárd- Budapest- - Sárospatak

Utazás ára

66.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Amennyiben a Kormány COVID-19 vírussal kapcsolatos intézkedései az adott út lebonyolítását lehetetlenné tennék, úgy a befizetett előleg 100%-át visszafizetjük utasaink számára.

 

Jelentkezési határidő, szállodai opció és akciós ár: 08.24

 


1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 05.00 órakor, utazás pihenőkkel országunk keleti csücskébe, a varázslatos zempléni tájra. 

Sűrű erdőrengeteg, vadregényes völgyek, romantikus várromok, kastélyok, történelmi városok, vízitúrára csábító folyók és nem utolsó sorban hazánk leghíresebb borvidéke mágnesként vonzza a turistákat.

célunk a varázslatos zempléni táj természetes központja, Sárospatak történelmi hangulatú városa, híres reneszánsz kori várával, melyet belülről is megtekintünk. Ez Magyarország egyik leghíresebb vára, a Rákóczi-vár hazánk legnagyszerűbb késő reneszánsz műemlékei közé tartozik, egyben az ország legjelentősebb Rákóczi kultuszhelye. Az épületben kialakított Rákóczi-kiállítás 2003-ban az Év Múzeuma díjat is megkapta. Részei melyeket látni fogunk: A várkastély magva, és egyben legrégebbi része a közel négyzetes alaprajzú, ötszintes Vörös-torony. Láthatjuk a régészeti ásatás során előkerült leleteket, az ágyúöntő műhely eredeti részleteit, illetve a rekonstrukcióval kiegészített elemeit, a munkafolyamatokat megelevenítő enteriőröket és a mindezt animáció segítségével megjelenítő filmet.

Ezután a Református Kollégium következik: Az ország egyik leghíresebb református tanintézménye a sárospataki kollégium, számtalan híres magyar ember iskolája, a ma is működő gimnázium épületében az érdekes iskolatörténeti kiállítás mellett a gyönyörű, Pollack Mihály által tervezett nagykönyvtár a legszebb látnivaló. 

Ezután szálláshelyünkre utazunk .Itt minden értünk, a kényelmünkért, a pihenésünkért van. 

Vár ránk egy finom vacsora és fürdési lehetőség, hogy lazítsunk. 

 

2.nap: Reggeli után napunk első állomása Tolcsva, ahol a Hélia- D Herba kastélyt nézzük meg. Ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is. A kastélyba belépve, a régi gyógynövény-nyomatok, metszetek sorfala között haladva igazi ritkaságokat is felvonultató gyógynövény-könyvtárába juthat el a látogató. A könyvtárral szomszédos három interaktív kiállító tér pedig XXI. századi eszközökkel is bemutatja a szépségápolás történetét a gyógyfüvek gyűjtésének hagyományától indulva a magyar kozmetikai ipar történetén keresztül a Helia-D Kft. jelenéig, felvonultatva a hazánkból és a borvidékről induló kozmetikai világsikereket is.

Látnivalónk a Zempléni-hegység nyugati szélén egy hatalmas kopár sziklagerincen magasodó Boldogkő várának romjai. A hihetetlenül meredek, szinte függőleges falú sziklán álló festői vár nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára.
Két izgalmas program is vár ránk: első a jelmezes tárlatvezetés, az Udvarhölgyek időutazásra invitálják a látogatót IV. Béla korától Károly Róbert időszakán át a lovagkor végéig. Megismerkedhetünk „Caroberto” Csák Máté elleni küzdelmeivel, a hamis pénz verésével, vagy a rablólovagokként is emlegetett Bebek-család történetével.
Második a lovagi torna:  Magyarország egyik legszínvonalasabb, könnyed humorral, párbeszédekkel fűszerezett lovagi párbaj előadásában a Kóborlovagok utánozhatatlan eleganciával vívnak egy- és kétkezes lovagi karddal, valamint félelmetes sújtófegyverekkel, a hírhedt láncos buzogánnyal és a csatabárddal.

Ezután megállunk még Vizsolyban, az első magyar nyelvű Biblia szülőhelyén. A Biblia első teljes magyar nyelvű fordítása tette országszerte ismertté a kis zempléni falu nevét, 1590-ben Vizsolyban nyomtatták ki Károli Gáspár gönci református lelkész bibliafordítását több száz példányban. Az egyik eredeti Bibliát meg is lehet nézni a falu Árpád-kori református templomában, melyet középkori freskói tesznek különlegessé. A templomot idegenvezetés keretében látogathatjuk, a csoportok a 2013-ban megnyitott Református Betlehem nevű látogatóközpontból indulnak. Az épület a falu hajdani általános iskolájaként működött, a fogadóközpontban egy jól felszerelt, igen gazdag választékú Könyvesházat is kialakítottak.

A nap végén ismételten visszatérünk szépséges szállodánkba. 


3.nap: Füzéri Vár Hollőháza-üzérradványi Károlyi kastély arborétuma Az orzság leghosszabb ülőszékes felvonója vár ránk. 

4. nap: Reggeli után búcsúzunk szállodánktól.

Első látnivalónk reggeli után még bírjuk a gyűrődést és szeretnének természeti szépséget látni, velünk tarthatnak a Megyer-hegyi tengerszemhez és a kilátóhoz. az egykori malomkő bánya helyén alakult ki. Kis séta vár itt ránk.

Utolsó megállók szerves része a régiónak az UNESCO védelem alatt álló történelmi Tokaj-Hegyaljai borvidék, a világhírű tokaji aszú szülőhelye. Gyalogosan sétálunk a történelmi belvárosban, szép kényelmes tempóban. Számtalan látogatható borpincét, hangulatos borkóstolási lehetőséget találunk útközben. Közösen látogatást teszünk a Tokaji Múzeumban is. Az 1790 táján a görög eredetű Karácsony család által építtetett, majd a 19. században a Szaszaráthok tulajdonába került egykori kereskedőfamíliák lakóháza egyemeletes, s kívül-belül gazdagon díszített. Nemcsak az épület, hanem a kiállítások minősége, a munkatársak látogatószeretete, és a „látványkertként” funkcionáló belső udvar hangulata is magával ragadja az ide érkezőt! Utolsóként pedig sétahajózunk is a Bodrog és a Tisza-folyókon, vízről is élvezzük az elénk táruló látványt, érzelmes búcsút veszünk e tájtól-finom borokkal felpakolva Pécsig utazunk.Esti órákban érkezünkvárhatóan legkésőbb 22.00 órakor.

 

Szállodánk: Hotel Hunor ****A Hotel ingyenes Wi-Fi-hozzáféréssel, étteremmel és szabadtéri medencével várja vendégeit. Minden szoba kábel-TV-vel rendelkezik. Az étterem az ízletes magyar konyha ételeit kínálja, egyéb lehetőségei jó hangulatot biztosít az esti kikapcsolódáshoz. Szauna, pezsgőfürdő, masszázs,csocsó,bowlingpálya is rendelkezésre áll.


Az ár tartalmazza: 

 • Buszos utazást
 • Foglalási és programszervezési díjat
 • Csoportkísérőt
 • Szállást 3 éjszakára bőséges reggelivel és vacsorával. Italok külön térítésre. 
 • A szabadtéri kültérimedence használatat, a szauna, infraszauna  finn szauna,beltéri úszómedence használatát
 • ingyenes jegy a leghosszabb ülőszékes felvonóra
 • belépő a füzérradványi kastélyba és arborétumba 
 • belépő a sárospataki Rákóczi várba
 • wifi használat   


Az ár nem tartalmazza:

 • Fix ülőhely: 3 000 Ft/fő( soron kívül választott ülőhely) egyéb esetben az ülőhelyek jelentkezés sorrendjében kerülnek beosztásra az együtt jelentkezőket tekintve
 • Egyágyas felár: 16 000 FT- 1-2 szoba áll rendelkezésre így kéárjük erről irodánkban érdeklődjön! Igény esetén élhet a társítás lehetőségével! 
 • Belépők: Tokaji MÚzeum: Felnőtt: 1 000 Ft, Nyugdíjas: 500 Ft, 70 felett ingyenes. 
 • 50 perces sétahajózás Tokajnál: csoportos min. 15 főtől: 1 500 Ft/fő
 • Sárospataki Rákóczi Vár: egyéb időszakos kiállítás
 • Református Kollégium vezetéssel: 600 Ft (szervezés alatt csak szeptemberben véglegesedik)
 • Boldogkő Vára: 1 500 Ft /fő programokkal 
 • Vizsoly református templom: 900 Ft, nyugdíjas: 500 Ft
 • Szállodai id.forg.adó:  900 Ft/fő a 3 éjre,18 és 70 év között fizetendő helyszínen szedjük össze. 
 • OTP Szép Kártyát elfogadunk belföldi utazásainkra! Mindhárom zsebből! 


Fizetési feltételek: Jelentkezés Online rendszerünkön keresztül.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege!
Fizetés: átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül.
Foglalást telefonon NEM fogadunk!  


Lemondás: a lemondás nem díjtalan!
A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT!


Az utazás min. 30 fő esetén indul.


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!
Kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!


Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:

 

 • Az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése az út indulása előtt: közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti.

 • Az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,

 • A maszk használata nem kötelező, de ajánljuk 

 • Kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek

 

Ülőhelyek:

 • Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést.Tehát az első sor NEM foglalható!

 • Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező