>

Bécsi Filharmonikusok ingyenes koncertje (Schönbrunni kastély)
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3459
Cél:Bécs (Schönbrunn) (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs - Szentlőrinc - Szigetvár - Kaposvár(min.6 fő esetén)
Útvonal:Pécs-Bécs

Utazás ára

14.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. szeptember 18.


2020-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

 

Kis ízelítő a hangulatból ha ide  kattint: 

 

 

Indulás Pécsről a Domus parkolóból 07.00 órakor folyamatos utazás Sopron irányba, majd Bécsbe.

Itt  a város szélén fog parkolni autóbuszunk a mai nap folyamán, hisz  különleges nap a mai.

Metroval utazunk tovább  16.30 órás időpontra érkezünk a Schönbrunni kastélyba, ahol megnézzük az Imperial tourt (22 terem) magyar audioguide használatával. Kastélynak a parkja egyénileg ingyen látogatható, azok részére akik nem szeretnék velünnk belülről megtekinteni.

 Aki csak kívülről szeretné kényelmesen a parkot avagy esetleg csak sétálni a környéken esetleg étterembe ebédelni azt is megteheti az idő alatt ,míg a koncert el nem kezdődik.

Kastély története

A barokk épületegyüttes 1569-ben került a Habsburgok birtokába. Eleinte vadászterületnek használták, egy kis kastély is épült itt, a Schönbrunn nevet ez a vadászkastély kapta a közelben található forrás után. 1695-ben I. Lipót császár bízta meg a korszak vezető építészét Johann Bernhard Fischer von Erlachot egy nyári palota megtervezésével. Az építész egy Versailles-nál is impozánsabb kastélyt álmodott a helyre, de végül egy jóval szerényebb tervet fogadtak csak el és 1696-ban megkezdődött az építkezés.

Lipót fia I. József császár (1705-1711) már be tudott költözni az elkészült középső részbe, de később a spanyol örökösödési háború miatt leállított építkezés csak Mária Terézia (1740-1780) uralkodása alatt folytatódott. A császárnőnek már sokkal nagyobb volumenű tervei voltak az általa igen kedvelt területtel. Udvari építésze Nicolo Pacassi egy extra emeletet épített rá, és a termeket pompázatos rokokó stílusban alakította át. Nagyszabású átépítési elgondolásának köszönhetően reprezentációs célú óriási termekkel és aulákkal bővült az épület. A Habsburgok az év legnagyobb részét ekkor már itt töltötték. Ide tevődött át az udvari élet központja, a nagyszámú udvartartás elszállásolására már több mint 2000 helyiségről beszélhetünk ekkor, az 1700-as években. A kastély fénykorában a személyzet létszáma elérte az ezer főt.

II. József (1780-1790) átrendeztette a kerteket, és neki köszönhető a dombtetőn a Gloriette diadalíve is. Bécs elfoglalása után Napóleon is itt ütötte fel tanyáját, itt született egyetlen fia, Ferenc, a kis Napóleon, és itt is halt meg 21 éves korában osztrák hercegnek nevelve. Ferenc József is a kastélyban született 1830-ban és 1916-ban itt is halt meg. Schönbrunnban szűnt meg a Habsburg monarchia véglegesen, amikor az utolsó Habsburg uralkodó, Károly itt a Kék Kínai szalonban mondott le trónjáról.

1918-ban az Osztrák Köztársaság tulajdonába kerül a terület a Monarchia bukását követően. Ekkor alakítják át termeit múzeummá. A II. világháborúban súlyosan megrongálódik, majd két évig előbb a szovjet, majd a brit katonai parancsnokság székhelye lesz. A teljes körű felújítás után a főváros első számú turista látványossága, de itt találkozott például 1961-ben J. F. Kennedy  és Hruscsov orosz államfő.

 

A park látogatása

Kihagyhatatlan a kastély csodálatos, francia stílusban kialakított kertjének megtekintése is, virágágyásai és sövénylabirintusai a kertkultúra európai magasiskolája. A minden évszakban más képet mutató, ezernyi színben pompázó növényzet mellett számos műtárgy is gazdagítja a parkot.

A kastély kerti főhomlokzata előtt nyíló széles allé végében a dombtetőn épült a Gloriette fenséges nyitott oszlopcsarnoka, ahonnan csodás kilátás nyílik a parkra és a kastélyra, külön belépő ellenében a tetejére is fel lehet menni, de a kilátás ingyen is élvezhető az aljából. Az allé közepén áll a grandiózus barokk Neptun-kút. A kertet több tucatnyi mitológiai témájú szobor díszíti, de van itt római műromtól kezdve Európa második legnagyobb Orangerie-jén át a Pálmaházig sok minden.

A palota nyugati oldalán helyezkedik el a Wagenburg, a Kocsimúzeum, ahol megtalálható az apró gyerekkocsitól kezdve az állami hintóig mindenfajta kocsi. A gyűjtemény legszebb darabja Mária Terézia túldíszített barokk stílusú császári hintója.

Az utóbbi évek egyre népszerűbb látnivalója a kastély épületének néhány termében kialakított Kindermuseum, ahol a gyerekek interaktív módon tapasztalhatják meg milyen volt az élete a császári család gyermekeinek, hogyan élték mindennapjaikat, mivel játszottak, milyen ruhákban fogócskáztak vagy feszengtek ünnepi alkalmakkor.

Érdemes azonban jó helyet keresni magunknak, hiszen 20.15-kor indulés kb 2 órát fogratani, a Bécsi Filharmonikusok ingyenes szabadtéri koncertje, amelyet évente a Schönbrunni kastély parkjában rendeznek meg.Több millióan követik az előadást, de a helyszínen is 100.000 fő várható ebben az idilli környezetben.Komoly szervezést és a biztonsági előírásoat igényel , erre kell készülnünk.

Karmester: Gustavo Dudamel, venezuelai karmester, az Orquesta Sinfónica Simón Bolívar szimfonikus zenekar és a Los Angelesi  Filharmonikusok zenei igazgatója, hegedűs.

A felcsendülő művek később lesznek publikusak, folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

A koncertet  követően metróra szállunk és visszatérünk autóbuszunkhoz. amely a város szélén fog parkolni.(Előírás)

 Várható hazaérkezés PÉcsre  hajnali 5.00óra körül 

 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Csoportkísérőt
  • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást (500 Ft/fő/nap) (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • metrojegy kb 3 euro pontosítás később
  • Belépők árát: Schönbrunni kastély: 16 €/fő csoportos kedvezménnyel.Igényét kérjük jelezze jelentkezéskor.
  • Fix ülőhely: (soron kívül választott ülőhely, egyéb esetben az együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra)2000 Ft/fő
  • 10+ 1 AKCIÓ! : Minden 10. fizetett fő után, a 11. fő ingyenes!  (nem összevonható csoportos kedvezménnyel! ) 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül.
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal.
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el de az indítást reálisnak tartjuk.


Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő. 

A belépő jegy árak tájékoztató jellegűek, változhatnak év közben.

Vigyor
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező