Advent Zágrábban- samobori bermet kóstolóval
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3461
Cél:Zágráb (Horvátország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szentlőrinc-Szigetvár-Barcs
Útvonal:Pécs-Zagreb-Samobor

Utazás ára

9.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2019. december 07.


2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 


Indulás Pécsről a Domus parkolóból 06.00 órakor. Folyamatos utazás a horvát főváros irányába.
Első programunk Pécs testvérvárosának a gyönyörű fekvésű Samobornak a megtekintése.

A legendák szerint a helyi Bermet receptjét a napóleoni időkben, francia katonák hozták a környékre. A vörös borhoz fűszernövényeket, déli gyümölcsöket és egyéb titkos összetevőket adnak, így készül az édes-keserű ízű ital. A másik különlegesség, a helyi mustár megteremtői viszont tényleg a franciák. 1808 óta jegyzik a mustármaghoz adott szőlő lekvár kettősét. Marhahúsokhoz, kolbászokhoz és persze a fokhagymával ízesített szamobori kolbászhoz, a češnofkához ajánlják

E városka a főváros bortermő régiójához tartozik, mindenképpen érdemes megkóstolni a helyi aperitivet a samobori bermetet és fogyasztani egyet a nevezetes helyi krémesből! Ellátogatunk közösen egy helyi ősbortermelő gazdához, aki bemutatja pincészetét és kóstolóra is sor kerül a bermetből és az egyedileg készített samobori mustárból is. ( Filipec Pincészet) 

Pécs és Samobor együttműködését Zlatko Prica, a Pécsett született és Samoborban élt festőművész munkásságának tisztelete hívta életre. A Pécsett született festő 1969-től gyakran járt vissza gyermekkora színhelyére, szoros kapcsolatot alakítva ki a város értelmiségével, kulturális intézményeivel. 1989-ben majd 1991-ben életművét reprezentáló gyűjteményt ajándékozott Pécsnek.

Vesna Prica (1947-1996) horvát fotóművész volt, akinek hátrahagyott műveit korai halála után édesapja gondozta. Samobor és Pécs közös művészeti alapítványának így lett a művész apa és lánya a névadója."


Továbbutazás Zágrábba, mely advent időszakban egyre szebb és különlegesebb programokkal várja a turistákat.
Idegenvezetőnk kíséretében élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között hiszen nem csak, hogy a város alapítása fűződik magyar király nevéhez hanem sok más tett is. Szabad program ideje alatt felkeressük a Ben Jelasic teret, ahol korcsolyapálya van felállítva, hatalmas fűtött sátrakban várják az ínyenceket, a horvát kolbászkák, cevapok, húspogácsák, forralt borok közt válogathatunk.Természetesen elmaradhatatlan a karácsonyi kézműves vásár nemcsak itt hanem a Mirko Bogovic sétáló utcában is.

19.00 haza utazás. 

 

Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc hazsnálat nélkül
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Foglalás és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítás (500 Ft/fő) (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Pince bemutató kóstolóval ( 50 kuna/fő) (helyben id.vezetőnél) Kitűnő alkalom házi termékek vásárlására a Filipec pincészetben. 
  • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely)egyéb esetben az együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra. 
  • 10+ 1 AKCIÓ! : Minden 10. fizetett fő után, a 11. fő ingyenes! (nem összevonható csoportos kedvezménnyel! )


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el de az indítást reálisnak tartjuk.


Az ország hivatalos pénzeszköze a kuna. Eurot sajátos váltási feltételekkel fogadnak el.
Kuna vitele javasolt! 


Az utazáshoz kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező