>

Bohinji-tó- Savica Vízesés - Vogel csúcs
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3944
Cél:Bohinj (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Alap:Pécs- Szentlőrinc-Szigetvár- Kaposvár-Marcali-Sásd Feláras: Budapest- Dunaújváros- Paks- Szekszárd
Útvonal:Pécs- Kaposvár- Bohinj jelentkezések függvényében

Utazás ára

14.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. augusztus 22.


2020-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 


1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 02.00 órakor, utazás egyenesen Szlovénia lélegzetelállító legnagyobb hegyi tavához, a Bohinji-tóhoz.

Először a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János templomot keressük fel majd a tó túloldalán kitörő Savica Vízeséshez teszünk egy gyalogos túrát kiépített turista útvonalon.

Szlovénia legnagyobb tavának, a Triglav Nemzeti Parkban fekvő Bohinji-tónak az északnyugati csücskében található a Slap Savica, vagyis a Száva-vízesés. A több száz méter magas, impozáns Komma-szikla oldalából, csaknem 70 méter magasból alázúduló vízesés a Száva folyó egyik forrása, és több száz kilométeres útjának kezdete. A vízesésből aláhullva a Bohinji-tóba folyik, innen felduzzadva Sava Bohinji néven folytatja útját egészen Bledig, ahol a Sava Dolinával egyesülve Száva néven Szlovénián, Horvátországon, Szerbián keresztülfolyva Belgrádnál a Dunába torkollik.

Ezután egy másik csodát közelítünk meg egy picinyke faluból egész évben üzemelő kabinos felvonóval juthatunk fel a Vogel-hegy tetejére (1540 m magasba), ahol síszálloda működik. Ha sikerül úrrá lennünk tériszonyunkon , káprázatos panoráma tárul a szemünk elé: ahogy emelekedik velünk a kabin, úgy tárul szemünk elé fokozatosan az alattunk fekvő Bohinji-tó, szerencsés esetben pedig akár a Savica vízesést és a háromfejű Triglav csúcsot is megpillanthatjuk.

Magasba szökkenő hósipkás hegyek, a zöld minden szíbében pompázó, virágba borított rétek látványa fogad a Szlovénia északnyugati csücskében található Triglav Nemzeti Parkban, amely nevét a 2,864 méteres, háromfejű hegycsúcsról kapta.

 – vadromantika felsőfokon  a Júlia Alpok festői szépségű hegyei közé. Szinte mindegy, hogy az év mely szakában érkezünk: nyáron kirándulhatunk, kipróbálhatjuk a vadvízi evezést, a siklóernyőzést, lovagolhatunk, télen pedig remek sípályák várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

Maradék időnket a tó partján tölrjük .Ha kedvünk támad, befizethetünk egy sétahajókázásra a Bohinji-tavon, mi azonban inkább a vízibicikli-kölcsönzést ajánljuk– olcsóbb, és sokkal nagyobb kaland.

 Ne hagyjuk otthon a fürdőruhát, hiszen a nyári forróságban jól esik lehűteni magunkat a tó krisztály tiszta vizében...

Haza indulás 17.00 órakor. 

Visszaérkezés -éjfél környékén.


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
  • Idegenvezetést
  • Foglalási és szervezési díjat

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 1000 Ft,  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépőket: Felvonó két irányú: kb. 24 €/ fő.  Savica vízesés: 3 €. 2019 es árak.
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (ülőhely választás) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. ELSŐ 4 ÜLÉS nem vásárolható! 
    Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon nem fogadunk!


Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! ITT 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő.Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező