Bohinji-tó- Savica Vízesés - Vogel csúcs
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3944
Cél:Bohinj (Szlovénia),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Alap:Pécs- Szigetvár- Kaposvár Feláras: Budapest- Dunaújváros- Paks- Szekszárd
Útvonal:Pécs- Ljubljana- Bohinj

Utazás ára

15.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 


1.nap: Indulás a pécsi Domus parkolóból 02.00 órakor, utazás egyenesen Szlovénia lélegzetelállító legnagyobb hegyi tavához, a Bohinji-tóhoz.

Először a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János templomot keressük fel majd a tó túloldalán kitörő Savica Vízeséshez teszünk egy gyalogos túrát kiépített turista útvonalon.

Szlovénia legnagyobb tavának, a Triglav Nemzeti Parkban fekvő Bohinji-tónak az északnyugati csücskében található a Slap Savica, vagyis a Száva-vízesés. A több száz méter magas, impozáns Komma-szikla oldalából, csaknem 70 méter magasból alázúduló vízesés a Száva folyó egyik forrása, és több száz kilométeres útjának kezdete. A vízesésből aláhullva a Bohinji-tóba folyik, innen felduzzadva Sava Bohinji néven folytatja útját egészen Bledig, ahol a Sava Dolinával egyesülve Száva néven Szlovénián, Horvátországon, Szerbián keresztülfolyva Belgrádnál a Dunába torkollik.

Ezután egy másik csodát közelítünk meg egy picinyke faluból egész évben üzemelő kabinos felvonóval juthatunk fel a Vogel-hegy tetejére (1540 m magasba), ahol síszálloda működik. Ha sikerül úrrá lennünk tériszonyunkon , káprázatos panoráma tárul a szemünk elé: ahogy emelekedik velünk a kabin, úgy tárul szemünk elé fokozatosan az alattunk fekvő Bohinji-tó, szerencsés esetben pedig akár a Savica vízesést és a háromfejű Triglav csúcsot is megpillanthatjuk.

Magasba szökkenő hósipkás hegyek, a zöld minden szíbében pompázó, virágba borított rétek látványa fogad a Szlovénia északnyugati csücskében található Triglav Nemzeti Parkban, amely nevét a 2,864 méteres, háromfejű hegycsúcsról kapta.

 – vadromantika felsőfokon  a Júlia Alpok festői szépségű hegyei közé. Szinte mindegy, hogy az év mely szakában érkezünk: nyáron kirándulhatunk, kipróbálhatjuk a vadvízi evezést, a siklóernyőzést, lovagolhatunk, télen pedig remek sípályák várják az aktív kikapcsolódás szerelmeseit.

Maradék időnket a tó partján tölrjük .Ha kedvünk támad, befizethetünk egy sétahajókázásra a Bohinji-tavon, mi azonban inkább a vízibicikli-kölcsönzést ajánljuk– olcsóbb, és sokkal nagyobb kaland.

 Ne hagyjuk otthon a fürdőruhát, hiszen a nyári forróságban jól esik lehűteni magunkat a tó krisztály tiszta vizében...

2.nap: Visszaérkezés éjszakai órákban 02.00 óra körül.


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást,
  • Idegenvezetést
  • Foglalási díjat

Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 1000 Ft,  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
  • Belépőket: Felvonó: kb. 15 €/ fő csoportos, Savica vízesés: 3 €.
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft (ülőhely választás) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. ELSŐ 4 ÜLÉS nem vásárolható! 
    Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
  • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza)


Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon nem fogadunk!


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, új kártyás típusú személyi igazolvány elegendő.Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező