Mostar-Dubrovnik-Kotori-öböl-Budva- Albánia -Sarajevo
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3998
Cél:Mostar (Bosznia-Hercegovina), Tivat (Montenegro), Dubrovnik (Horvátország), Shkodra (Albánia), Sarajevo (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Apartman
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Feláras: Budapest- Dunaújváros- Dunaföldvár- Paks- Szekszárd Alap: Pécs- Mohács
Útvonal:Sarajevo-Mostar- Dubrovnik- Tivat-Piva kanyon-Sarajevo -Pécs

Utazás ára

85.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:Turnus elment!


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik


          Miért is október? Mert ilyenkor legszebb a táj!

 Mert minden érik ami a mediterrán országokra jellemző: narancs, citrom, mandarin, gránátalma, olívaolaj vásárlási lehetőség az egész út során. Olyan helyeken megyünk ahol minden sárgállik már ekkor, déli gyümölcsökkel, olajakkal érkezünk haza.🍊🍋🍎🍈


Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt
parkolót tudunk biztosítani Pécsett!

 

1. nap: Indulás Budapest Népligettel szemben, a Planetárium parkoló 02.00 órakor (Feláras) , 

Alap: Pécsről Domus parkolóból 05.00 órakor.
A Bosna majd a Neretva folyók völgyében utazunk. Útközben megállás Mostarban, a vegyes katolikus-iszlám lakta városban, ahol ajánlatos megtekinteni az Öreg-hidat a Neretva parttal, Koshki Mehmed pasa dzsámiját illetve érdemes bemenni a híd tövében található könyves boltba, ahol folyamatosan ismétlődik filmen a híd lerombolása. Utazás a nem messze lévő Blagajba, ahol a Buna folyó forrása található, csodás környezetben a szikla alól feltörő forrás fölött egy dervis kolostor is látható megfelelő fedett öltözetben akár belülről is. Este érkezünk meg szállásunkra, mely a Buna folyó partján található panzió, szobák elfoglalása, majd vacsora, melyet kérésre akár a folyó kis szigetén is felszolgálnak nekünk. (Választható:1/ leves, főétel: pisztráng salátával vagy  2/ leves, főétel: hús szelet, saláta és krumpli körettel)

2. nap: Reggeli után utunkat a tenger felé vesszük, ám közben Pociteljt látogatjuk meg. A hegy tetején épült a vár, melyet még Mátyás királyunk építtetett, egykoron ez volt a kapu a tenger felé igyekvők részére. Mára a vár és az alatta elhelyezkedő minaret, óratorony és dzsámi az Unesco Világörökség részét képezik. Kitűnő kilátást élvezhetünk az autóbuszból a bosnyák üdülő várost, Neumot elérvén egészen a horvát területekig. A délutáni napsütés már a gyönyörű Dél-Dalmát központban, Dubrovnikban ér bennünket. Séta az óvárosban, élvezzük a Stradun Fő utca szépségét, a kikötőt, az Aquariumot, az energikusabbak részére ajánljuk a városfalak és bástyák körbesétálását. Üveg hasú panoráma hajóval akár a közeli Lokrum-szigetekig hajózhatunk csodálva a vízalatti élővilágot. Estére érkezünk meg a Kotori-öbölbe , szállásunkat itt foglaljuk el. Vacsora helyi finomságokkal.

 

3.nap: Reggeli után, mely korán lesz, Sveti Stefan zárt luxus hotel sziget irányába vesszük utunkat, fotózás erejéig megállunk majd lassan a hatalmas olajfa ligetekről híres Bar városát közelítjük meg. Rövid séta a 2000 éves olajfánál, és az egykori bari erődnél. Déli határ területeket elhagyva érkezünk meg a sasok földjére, Albániába, ahol is a fejlett egyetem városban, Shkodrában tartunk pihenőt egy belvárosi séta erejéig. Végül a török verő Szkander bég fellegvárához utazunk Krujéba, ahonnan a bátor vezér egykoron a tengert pásztázta ellenségtől félve. Nézelődés és vásárlás a bazár soron (albán konyak, ezüst, gyapjú és egyéb szövött áruk). Útközben vacsorázunk.

 

4.nap: Reggeli után a természet szépségeire helyezzük a hangsúlyt és hegyi túrára indulunk egészen a Lovcen Nemzeti park csúcsára, Petar Petrovic fejedelem mauzóleumához. Ezt követi a sonka-sajt kóstoló a Lovcen-hegy fennsíkján, ahol a Njegusi prsut sonka készítés rejtelmeivel ismerkedik a csoport (sonka-sajt-hagyma-házi kenyér itallal), majd a régi főváros Cetinje érintésével utazunk tovább, irány Budva, az éjszaka városa (bazársorok, fények, zene, hatalmas forgatag, bárok, éttermek, pub-ok sokasága hajnalig szórakoztatja az idelátogatót nyári szezonban). Vacsora. 

 

5.nap: Reggeli után Kotor felé vesszük az irányt és onnan hajózunk a belső öböl rendszeren keresztül, ahol kiszállás a  Szirti Madonna kis szigetnél várható, majd Perastba szállunk ki kishajónkról, ott rövid séta és végül Kotor városáig utazunk az öböl végébe. Élvezzük a régi Cattaro szépen felújított óvárosát és a hegyre felfutó kivilágított Szent István erődöt, majd a jacht kikötő látványát. A bátrabbak felsétálhatnak az erődbe, amely örökre maradandó élményt jelent. Kb. 1000 lépcső fel és le. Az óváros kis utcáiban eltöltjük szabadidőnket, sötétedéskor buszunk transzferel vissza szálláshelyünkre. Vacsora. 

6.nap: Reggeli, a szálloda elhagyása majd az új úton az öböl fölé kanyarodva búcsúzunk a tengertől és Niksic, a sörgyártásától nevezetes város irányába tartunk. Végig utazunk a Piva-folyó völgyében, szebbnél szebb magaslati friss levegőt élvező klimatikus üdülő helyeket érintve. Fotószünetre megállunk a Pivára épített hatalmas duzzasztógátnál, mely az ország egyik legfontosabb energia forrása. Boszniába Sarajevonál érkezünk be, ahol rövid pihenőt tartunk a főváros újjáépített óvárosában. Magyarországra érkezés az éjszakai órákban.

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást
 • Szállást 2-3-4 ágyas elhelyezéssel reggelivel és vacsorával Tivat vagy környékén, 
 • 1 éjszaka tranzitszállást Blagajban 2-3 fős elhelyezéssel félpanziós ellátással
 • Üdülőhelyi díjat
 • Csoportkísérést
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők árát: Mostari Dzsámi: 2 €, Blagaj dervis kolostor: 2 €, Dubrovniki Várfal belépő: (150 kuna), Dubrovnik Panoráma hajó: 12 €,
 • Hajókirándulás a Kotori-öbölben: kb 10 €
 • Sonka-sajt tál 1 itallal: 6 €,
 • Eub biztosítás 500 Ft/fő/nap
 • Lovcen Nemzeti Park belépő 3 € mauzóleum
 • Cetinje 1 € a térképasztal Osztrák-Magyar Monarchia hiteles Európa egyetlen megmaradt térképe amely 20*20 méteres + Njegos Múzeum 5€
 • Belépő 2 € a Skodra várba + Kruje Muzeum 3 €
 • Egyágyas felár: 18 000 Ft
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza) 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező