Kantavár Utazási iroda | www.kantavar.hu | utazas/3998/Mostar-Dubrovnik-Kotori-obol--Albania-Sarajevo

Mostar-Dubrovnik-Kotori-öböl-Budva- Albánia -Sarajevo
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3998
Cél:Mostar (Bosznia-Hercegovina), Tivat (Montenegro), Dubrovnik (Horvátország), Shkodra (Albánia), Sarajevo (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Apartman
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Feláras: Budapest- Dunaújváros- Dunaföldvár- Paks- Szekszárd Alap: Pécs- Mohács
Útvonal:Sarajevo-Mostar- Dubrovnik- Tivat-Piva kanyon-Sarajevo -Pécs

Utazás ára

82.500Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2018. október 22.


2018-ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

          Miért is október? Mert a legszebb ilyenkor a táj!

 Mert minden érik ami a mediterrán országokra jellemző: narancs,citrom,mandarin,gránátalma,olivaolaj vásásrlási lehetőség az egész út során. Olyan helyeken megyünk ahol minden sárgállik már ekkor,déli gyümölcsökkel ,olajakkal érkezünk haza.

Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt
parklolót tudunk biztosítani Pécsett!


 

1. nap: Indulás Budapest Népligettel szemben,  a Planetárium parkoló 02.00 órakor (Feláras) , 

Alap: Pécsről Domus parkolóból 05.00 órakor.
A Bosna majd a Neretva folyók völgyében. Útközben megállás Mostarban, a vegyes katolikus-iszlám lakta városban, ahol ajánlatos megtekinteni az Öreg-hidat a Neretva parttal, Koshki Mehmed pasa dzsámiját illetve érdemes bemenni a híd tövében található könyves boltba, ahol folyamatosan ismétlődik filmen a híd lerombolása. Utazás a nem messze lévő Blagajba, ahol a Buna folyó forrása található, csodás környezetben a szikla alól feltörő forrás fölött egy dervis kolostor is látható megfelelő fedett öltözetben akár belülről is. Este érkezünk meg szállásunkra, mely a Buna folyó partján található panzió, szobák elfoglalása, majd vacsora, melyet kérésre akár a folyó kis szigetén is felszolgálnak nekünk. ( Választható:1/ leves,főétel pisztráng salátával vagy  2/ leves,főétel hús szelet saláta és krumpli körettel)

2. nap: Reggeli után utunkat a tenger felé vesszük, ám közben Pociteljt látogatjuk meg. A hegy tetjén épült a vár, melyet még Mátyás királyunk építtetett, egykoron ez volt a kapu a tenger felé igyekvők részére. Mára a vár és az alatta elhelyezkedő minaret, óratorony és dzsámi az Unesco Világörökség részét képezik. Kitűnő kilátást élvezhetünk az autóbuszból a bosnyák üdülő várost, Neumot elérvén egészen a horvát területekig. A délutáni napsütés már a gyönyörű Dél-Dalmát központban, Dubrovnikban ér bennünket. Séta az óvárosban, élvezzük a Stradun Fő utca szépségét, a kikötőt, az Aquariumot, az energikusabbak részére ajánljuk a városfalak és bástyák körbesétálását. Üveg hasú panoráma hajóval akár a közeli Lokrum-szigetekig hajózhatunk csodálva a vízalatti élővilágot. Estére érkezünk meg a Kotori-öbölbe , szállásunkat itt foglaljuk el. Vacsora helyi finomságokkal.

 

3.nap: Reggeli után,mely korán lesz Sveti Stefan zárt luxus hotel sziget irányába vesszük utunkat, fotózás erejéig megállunk majd lassan a hatalmas olajfa ligetekről híres Bar városát közelítjük meg. Rövid séta a 2000 éves olajfánál, és az egykori bari erődnél. Déli határ területeket elhagyva érkezünk meg a sasok földjére, Albániába, ahol is a fejlett egyetem városban, Shkodrában tartunk pihenőt egy belvárosi séta erejéig. Végül a török verő Szkander bég fellegvárához utazunk Krujéba, ahonnan a bátor vezér egykoron a tengert pásztázta ellenségtől félve. Nézelődés és vásárlás a bazár soron ( albán konyak, ezüst, gyapjú és egyéb szövött áruk). Útközben vacsorázunk.

 

4.nap: Reggeli után a természet szépségeire helyezzük a hangsúlyt és hegyi túrát egészen a Lovcen Nemzeti park csúcsára, Petar Petrovic fejedelem mauzóleumához. Ezt követi a sonka-sajt kóstoló a Lovcen-hegy fennsíkján, ahol a Njegusi prsut sonka készítés rejtelmeivel ismerkedik a csoport(sonka-sajt-hagyma-házi kenyér itallal), majd a régi főváros Cetinje érintésével utazunk tovább, irány Budva, az éjszaka városába. (bazársorok, fények, zene, hatalmas forgatag, bárok, éttermek, pub-ok sokasága hajnalig szórakoztatja az idelátogatót nyári szezonban) Vacsora . 

 

5.nap: Reggeli után  Kotorba vesszük az irányt és onnana hajózunk a belső öböl rendszeren keresztüll, ahol kiszállás a  Szirti Madonna kis szigetnél várható,majd Perastba szállunk ki kishajónkról ott rövid séta és végül Kotor városáig utazunk az öböl végébe. Élvezzük a régi Cattaro szépen felújított óvárosát és hegyre felfutó kivilágított Szent István erőd, amjd a jacht kikötő látványát. A bátrabban felsétálhatnak az erődbe amely örökre maradandó élményt jelent.kb 1000 lépcső fel és le. Az óváros kis utcáiban bőven eltöltjük időnket sötétedéskor buszunk transzferel vissza szálláshelyünkre. Vacsora . 

6.nap: Reggeli, a szálloda elhagyása majd az új úton az öböl fölé kanyarodva búcsúzunk a tengertől és Niksic, a sörgyártásától nevezetes város irányába tartunk. Végig utazunk a Piva-folyó völgyében, szebbnél szebb magaslati friss levegőt élvező klimatikus üdülő helyeket érintve. Fotószünetre megállunk a Pivára épített hatalmas duzzasztógátnál, mely az ország egyik legfontosabb energia forrása. Boszniába Sarajevonál érkezünk be, ahol rövid pihenőt tartunk a főváros újjáépített óvárosában. Magyarországra érkezés az éjszakai órákban.

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást
 • Szállást 2-3-4 ágyas elhelyezéssel  reggelivel és vacsorával TIvat vagy környékén, 
 • 1 éjszaka tranzitszállást Blagajban 2-3 fős elhelyezéssel félpanziós ellátással
 • Üdülőhelyi díjat
 • Csoportkísérést
 • Foglalási díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők árát: , Mostari Dzsámi: 2 €, Blagaj dervis kolostor: 2 €, Dubrovniki Várfal belépő: ( 150 kuna), Dubrovniki Panoráma hajó: 12 €,
 • Hajókirándulás a Kotori-öbölben: kb 10 €
 • Sonka-sajt tál 1 itallal: 6 €,
 • Eub biztosítás 500Ft/fő/nap
 • Lovcen Nemzeti Park belépő 3 euro mauzóleum
 • Cetinje 1 euro a térképasztal Osztrák-Magyar Monarchia hiteleles Európa egyetlen megmaradt térképe amely 20*20 méteres +Njegos Múzeum 5 euro
 • Belépő 2 euro a Skodra várba + Kruje Muzeum belépő   3 euro
 • Egyágyas felár: 18 000 Ft
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be.
 • Extra felszállóhely felár: 10 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza) 

 

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező