Mostar-Dubrovnik-Kotori-öböl-Budva- Albánia -Sarajevo
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:3998
Cél:Mostar (Bosznia-Hercegovina), Tivat (Montenegro), Dubrovnik (Horvátország), Shkodra (Albánia), Sarajevo (Bosznia-Hercegovina),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Félpanzió
Felszállási lehetőségek:Feláras: Budapest- Dunaújváros- Dunaföldvár- Paks- Szekszárd Alap: Pécs- Mohács
Útvonal:Sarajevo-Mostar- Dubrovnik- Tivat-Piva kanyon-Sarajevo -Pécs

Utazás ára

89.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2019. október 17.


2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik


1 Hölgy utasunk társítást keres! 


          Miért is október? Mert ilyenkor legszebb a táj!

 Mert minden érik ami a mediterrán országokra jellemző: narancs, citrom, mandarin, gránátalma, olívaolaj vásárlási lehetőség az egész út során. Olyan helyeken megyünk ahol minden sárgállik már ekkor, déli gyümölcsökkel, olajakkal érkezünk haza.🍊🍋🍎🍈


Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt
parkolót tudunk biztosítani Pécsett!

 

1. nap: Indulás Budapest Népligettel szemben, a Planetárium parkoló 02.00 órakor (Feláras) , 

Alap: Pécsről Domus parkolóból 05.00 órakor.
A Bosna majd a Neretva folyók völgyében utazunk. Útközben megállás Mostarban, a vegyes katolikus-iszlám lakta városban, ahol ajánlatos megtekinteni az Öreg-hidat a Neretva parttal, Koshki Mehmed pasa dzsámiját illetve érdemes bemenni a híd tövében található könyves boltba, ahol folyamatosan ismétlődik filmen a híd lerombolása. Utazás a nem messze lévő Blagajba, ahol a Buna folyó forrása található, csodás környezetben a szikla alól feltörő forrás fölött egy dervis kolostor is látható megfelelő fedett öltözetben akár belülről is. Este érkezünk meg szállásunkra, mely a Buna folyó partján található panzió, szobák elfoglalása, majd vacsora, melyet kérésre akár a folyó kis szigetén is felszolgálnak nekünk. (Választható:1/ leves, főétel: pisztráng salátával vagy  2/ leves, főétel: hús szelet, saláta és krumpli körettel)

2. nap: Reggeli után utunkat a tenger felé vesszük, ám közben Pociteljt látogatjuk meg. A hegy tetején épült a vár, melyet még Mátyás királyunk építtetett, egykoron ez volt a kapu a tenger felé igyekvők részére. Mára a vár és az alatta elhelyezkedő minaret, óratorony és dzsámi az Unesco Világörökség részét képezik. Kitűnő kilátást élvezhetünk az autóbuszból a bosnyák üdülő várost, Neumot elérvén egészen a horvát területekig. A délutáni napsütés már a gyönyörű Dél-Dalmát központban, Dubrovnikban ér bennünket. Séta az óvárosban, élvezzük a Stradun Fő utca szépségét, a kikötőt, az Aquariumot, az energikusabbak részére ajánljuk a városfalak és bástyák körbesétálását. Üveg hasú panoráma hajóval akár a közeli Lokrum-szigetekig hajózhatunk csodálva a vízalatti élővilágot. Estére érkezünk meg a Kotori-öbölbe , szállásunkat itt foglaljuk el. Vacsora helyi finomságokkal.

 

3.nap: Reggeli után, mely korán lesz, Sveti Stefan zárt luxus hotel sziget irányába vesszük utunkat, fotózás erejéig megállunk majd lassan a hatalmas olajfa ligetekről híres Bar városát közelítjük meg. Rövid séta a 2000 éves olajfánál, és az egykori bari erődnél. Déli határ területeket elhagyva érkezünk meg a sasok földjére, Albániába, ahol is a fejlett egyetem városban, Shkodrában tartunk pihenőt egy belvárosi séta erejéig. Végül a török verő Szkander bég fellegvárához utazunk Krujéba, ahonnan a bátor vezér egykoron a tengert pásztázta ellenségtől félve. Nézelődés és vásárlás a bazár soron (albán konyak, ezüst, gyapjú és egyéb szövött áruk). Útközben vacsorázunk.

 

4.nap: Reggeli után a természet szépségeire helyezzük a hangsúlyt és hegyi túrára indulunk egészen a Lovcen Nemzeti park csúcsára, Petar Petrovic fejedelem mauzóleumához. Ezt követi a sonka-sajt kóstoló a Lovcen-hegy fennsíkján, ahol a Njegusi prsut sonka készítés rejtelmeivel ismerkedik a csoport (sonka-sajt-hagyma-házi kenyér itallal), majd a régi főváros Cetinje érintésével utazunk tovább, irány Budva, az éjszaka városa (bazársorok, fények, zene, hatalmas forgatag, bárok, éttermek, pub-ok sokasága hajnalig szórakoztatja az idelátogatót nyári szezonban). Vacsora. 

 

5.nap: Reggeli után Kotor felé vesszük az irányt és onnan hajózunk a belső öböl rendszeren keresztül, ahol kiszállás a  Szirti Madonna kis szigetnél várható, majd Perastba szállunk ki kishajónkról, ott rövid séta és végül Kotor városáig utazunk az öböl végébe. Élvezzük a régi Cattaro szépen felújított óvárosát és a hegyre felfutó kivilágított Szent István erődöt, majd a jacht kikötő látványát. A bátrabbak felsétálhatnak az erődbe, amely örökre maradandó élményt jelent. Kb. 1000 lépcső fel és le. Az óváros kis utcáiban eltöltjük szabadidőnket, sötétedéskor buszunk transzferel vissza szálláshelyünkre. Vacsora. 

6.nap: Reggeli, a szálloda elhagyása majd az új úton az öböl fölé kanyarodva búcsúzunk a tengertől és Niksic, a sörgyártásától nevezetes város irányába tartunk. Végig utazunk a Piva-folyó völgyében, szebbnél szebb magaslati friss levegőt élvező klimatikus üdülő helyeket érintve. Fotószünetre megállunk a Pivára épített hatalmas duzzasztógátnál, mely az ország egyik legfontosabb energia forrása. Boszniába Sarajevonál érkezünk be, ahol rövid pihenőt tartunk a főváros újjáépített óvárosában. Magyarországra érkezés az éjszakai órákban.

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Szállást 2-3-4 ágyas elhelyezéssel reggelivel és vacsorával Tivat vagy Budva,Cetinje 
 • 1 éjszaka tranzitszállást Blagajban 2-3 fős elhelyezéssel félpanziós ellátással
 • Üdülőhelyi díjat
 • Csoportkísérést
 • Foglalási díjat és szervezési költséget

 

Az ár nem tartalmazza:

 • Belépők árát a haladás irányában:
 • Mostari Dzsámi: 3 €, Blagaj dervis kolostor: 3 €,
 • Horvát részen: Dubrovniki Várfal belépő: (kb 150 kuna), Dubrovnik Panoráma hajó: kb 100 kuna vagy 15 €, Ferences és Domonkos rend: 3-3 €/kb 50-50 kuna ( Horvátország saját pénzneme a kuna, így gyakran előfordul, hogy belépők fizetését avagy éttermi számla kiegyenlítését megtagadják euróban való fizetéssel. Sok helyen fizethetünk bankkártyával, erről előre érdemes érdeklődni helyszínen. MIndenképpen javaslunk kunát itthonról vinni, a helyszíni váltás mindig költségesebb!
 • Hajókirándulás a Kotori-öbölben: kb 10 €
 • Sonka-sajt tál 1 itallal a Lovcen-hegyen: 7 €,
 • Lovcen Nemzeti Park belép: 2 € + 4 € Mauzóleum a csúcson
 • Cetinje- térkép asztal: 1 € - az Osztrák-Magyar Monarchia egyetlen megmaradt hiteles Európa térképe, amely 20*20 méteres + cetinjei Njegos Múzeum 5 €
 • Albánia: 2 € a Skodra vár + Kruje Muzeum 3 €
 • Sarajevo: szerb ortodox templom: 2 €
 • Egyágyas felár: 18 000 Ft
 • Eub biztosítás 500 Ft/fő/nap  (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Fix ülőhely: 2 000 Ft (soron kívüli ülőhely választás esetén) alap esetben az együtt befizetőket egymás mellé osztjuk be. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés nem vásárolható! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
 • Extra felszállóhely felár: 12 000 Ft/fő Budapest-6-os útvonalon pécsi indulásra transzferezés (oda-vissza) 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges! Kártyás személyi igazolvány elegendő!

 


Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező