Rijekai Karnevál
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4219
Cél:Rijeka (Horvátország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szigetvár- Barcs Budapest- Dunaújváros- Paks- Szekszárd- Pécs
Útvonal:Barcs- Zágráb- Rijeka

Utazás ára

12.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

2020- ban is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik!

 
Vasárnap a karneváli időszak nagy záró eseményén!!!

Indulás  Pécsről, a Domus parkolóból a hajnali órákban 04.00 óra. Dél körül érkezünk a régi Fiume közelébe, ahol először Trsat-hegyet érintjük. Autóbuszunkkal itt parkolunk, ahonnan könnyed sétával érjük az erődöt és a templomot is.
1531 óta zarándokhely az itt épült Csodatevő Szűzanya temploma, melyet 531 tersattói lépcsőfokán keresztül közelítenek meg a hívek. A mellette található erőd mára már ferences kolostor, melyet a legenda szerint az angyalok hoztak ide Názáretből. Sétálunk és gyönyörködünk a kilátásban a kolostor legnagyobb bástyájáról mielőtt belevetjük magunkat a karneváli forgatagba. A hosszan lehúzódó lépcsősoron ereszkedünk le gyalogosan, mely így egyáltalán nem megeröltető, közben élvezve végig azt a panorámát, mely elénk tárul: tenger, tengerbe torkolló folyó, a kikötő, a város valamint beleláthatunk a helyiek hol és hogyan élnek a kis zegzúgos utcákban. 
Ez a tél űző-tavasz köszöntő fergeteges fesztivál nagy hagyományokra épül a szláv táncszokások felelevenítésével. Mára már nemcsak hagyományos táncok, zenék, hanem az új, modern stílus is képviselteti magát. A rijekai belváros utcáin horvát és külföldi csoportok álarcos felvonulása látható egész nap. A hangulatról a zene, a jókedv, a táncosok és természetesen az elengedhetetlen horvát étel- és ital kínálat gondoskodik. 

Haza indulás 17.30 órakor. Érkezés Pécsre a késő éjjeli órákban.

 

Egy kis ízelítő egy olyan karneválról, amely a riói karneválhoz hasonlóan felvonulással, tánccal, zenével, egész napos szórakozással zajlik!


Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást
  • Csoportkísérőt
  • Foglalási díjat


Az ár nem tartalmazza:

  • Biztosítást: 500 Ft (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással- Európai Egészségbiztosítási Kátya- NEM utasbiztosítás! )
  • Belépő: kb. 20 kuna a kolostorba!
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (soron kivűl választott ülőhely, egyéb esetben jelentkezési sorrendben történika  beosztás, együtt utazók együttesen beosztva) 
  • Extra felszálló hely felár: 10 000 Ft/fő. (Pécs- Bp- Pécs vonalon igény esetén transzfert rendelünk utasainknak a pécsi felszállásra oda-vissza) 


 Az ország hivatalos fizetőeszköze a kuna. 

Útlevél nem szükséges, elegendő a kártyás típusú személyi igazolvány!

Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes irodánk által kiszabható kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amenniyben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező