>

Mesél a bécsi erdő: Laxenburg kastélya- Liechstein Vára
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4237
Cél:Bécs (Schönbrunn) (Ausztria),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Szentlőrinc- Szigetvár-Kaposvár
Útvonal:Pécs- Szigetvár- Keszthely- Sopron

Utazás ára

12.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2020. szeptember 12.


2020-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

 

Indulás a pécsi Domus parkolóból 03.00 órakor. Utunk a Bécsi Erdő irányába vezet, melyről tudni illik, hogy nem csak Bécs tüdeje, hanem szabadidőparkja és történelmének fontos pontja is egyben. Nem csoda hát, hogy a Habsburgok örömüket lelték e erdőségekkel borított völgyekből és dombokból álló területen, ahol önálló hosszú múltra visszatekintő kultúrát alakítottak ki.

Első megállónk a meseszerű Laxenburgi kastély, egy igazán különleges időutazásban lesz részünk a császári család egyik nyári rezidenciájaként szolgáló épületben, ahol a pompás mennyegző után Sisi császárné töltötte nászútját Ferenc József császárral. A legimpozánsabb kastély Európában, ám szívét a kivételes kastélypark adja. Az új kastély és az úgynevezett Kék Udvaron kívül szórakoztató célú épületek sokasága, misztikus barlangok, templomok, illetve egy, a középkort idéző tornatér található itt. A legismertebb épület a középkori lovagvár mintájára épült kastély a tó mesterséges szigetén, melyet I. Ferenc császár tervezett így el. Helyi vezető segítségével tekintjük meg a ma múzeumként szolgáló egységet, helyiségeinek gazdag felszerelése végett Ausztria kincsesházának is nevezik. A kastélypark egészében műemlékvédelem alatt áll, szinte egész napos programot kínál minden korosztály részére, legyen szó kultúráról, szórakozásról. Panorámavasút halad el a látnivalók előtt, és a régió legnagyobb természetközeli játszótere vár arra, hogy felfedezzék a gyerekek. Legyen szó sportról, mint csónakkölcsönzés a 25 hektár méretű kastélytavon vagy a helyi gasztronómiai kínálatról. Gyalogosan majd vizijárművel fél-fél órát közlekedünk, hogy elérjük a park közepén a tavat. Maradék időnket a pazar panorámának szenteljük.

A szomszédos Maria Enzersdorfban emelkedik ugyanis Liechtenstein vára, az alapjaiban román stílusú „eszményi vár“, amely a 19. sz. folyamán nõtt óriási méretűvé. Szerény belső berendezéssel, ám annál fantasztikusabb panorámával kárpótol minket a Bécsi Erdőre.  Egy utolsó pillantással búcsúzunk!

Érkezés Pécsre a késő esti órákban.Az ár tartalmazza:

  • Buszos utazást, 
  • Idegenvezetést
  • foglalási és szervezési díjat Az ár nem tartalmazza:

  • BBP biztosítást: 500 Ft,
  • Belépőket: Laxemburg, Liechtenstein: kb 22 euro/2019 es ár
  • Fix ülőhely: 2 000 Ft/fő (soron kívül választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra.

 

A belépő árak tájékoztató jellegűek, év közben változhatnak!

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 
Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási  szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait ITT! 

Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el a csoport részére kötelezően fizetendő- de az indítást reálisnak tartjuk. 

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!
Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező