>

Varázslatos Isztambul repülővel
Utazás módja:Repülő nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4254
Cél:Isztambul (Törökország),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs-Szekszárd
Útvonal:Pécs-- Isztambul

Utazás ára

145.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

10-20 fős társaságok egyedi időpont alapján bármikor kérhető!!

Az ár érvényes : 10-20 -fő esetén 

 

 

1.nap: Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 03.30 órakor. Folyamatos utazás a  repülőtérre. 

A máshonnan érkezőkkel itt találozunk. Repülőnk  09.10 kor indul Budapestről. Isztambuli idő szerint 13.00 kor  érkezünk meg  Isztambulba, elfoglaljuk szállásunkat, majd rövid felfrissülés után elsőként a híres Kék Mecsethez sétálunk, mely a legnagyobb és leghíresebb dzsámi az országban, Isztambul jelképe, továbbá az egyetlen hat minaretes dzsámi Törökországban. Hippodrom téren sétálgatunk, egyéni vacsora, majd pihenés a szállodában.

 

2.nap: 09.00 órakor indulunk egész napos gyalogos programunkra Kelet és Nyugat találkozóhelyének számító metropoliszba. A város a bizánci építészet legszebb épületeit sorakoztatja fel. A hatalmas Török Birodalom emlékeihez méltó módon rengeteg mecset, fürdő és palota található minden sarkon. Első utunk: a közeli Elsüllyedt Palotához látogatunk, mely nem más, mint egy föld alatti ciszterna. Következő: Nuruosmaniye-mecset, majd az Egyetem gyönyörű bejáratát megcsodálva a legnagyobb Dzsámihoz sétálunk. Szulejmán szultán és Hürrem szultána türbéje is itt található. Ez a Szulejmán-mecset a második legnagyobb mecset Isztambulban. A híres török építész, Szinán építette I. Szulejmán szultán parancsára Isztambul harmadik hegyére. Az építkezés 1550-ben kezdődött, és 7 évig tartott.  Következő megállónk: A közelben található a híres Egyiptomi Fűszerbazár, ahol különböző egzotikus fűszereket, teakülönlegességeket és mézédes török csemegéket vásárolhatunk. A nap záró sétája: Galata hídon keresztül folytatjuk utunkat a Galata-toronyhoz, a Galata városrészben található egy domb tetején. A toronyról teljes kilátás nyílik az Aranyszarv-öbölre. A Galata hídtól meredek kis utcákon lehet feljutni gyalogosan a toronyig.

Séta vissza a szállodába.

Mai napunk itt majdnem véget ér, de választható az esti Boszporusz hajózás, mely 19.30 tól 24.00 óráig tart. /nem szabad kihagyni/

 

3.nap: Reggeli után indul az Ázsiai rész. Üsküdarba hajózunk, belepillantunk az ottani életritmusba. Kávézunk a Leány toronnyal szemben a Boszporusz partján-aki szeretne kis hajóval át lehet menni a toronyba - majd  miután visszatérünk Európába hajóval  szabad program váráslási lehetőség.

Estére ajánlom a török fürdőt, kipróbálás céljából. Gőzfürdő – dörzsölés-habos masszázs majd hajmosás és ismét szauna. 1500-ban épült hagyományos török stílus változatlan berendezéssel-különleges program.HAMMAM program.


4.nap: Reggeli után Isztambul legremekebb programja következik. A Boszporusz nyugati, európai partján fekvő leglátványosabb palota a Dolmabahce Sarayi, mely 1843-1856 között, I. Abdul-Medzsid szultán rendeletére épült, felváltva ezzel a Topkapi palota szultáni rezidencia jogkörét. 1856-1923 között a Dolmabahce palota volt az Oszmán Birodalom adminisztratív központja. Legszebb palota, kihagyhatatlan. Van magyar nyelvű audio guide ingyenesen, szuper – végig mesél a palota életéről. Utána buszra szállunk és a Rumeli erődhöz megyünk. Itt a második hidat is láthatjuk és érzékelhetjük a más hangulatot a város szélén. Busz majd hajóval vissza a szállásunkhoz. A késődélután hátralévő részét a híres Fedett Bazár felfedezésével töltjük, szabad idő vásárlásra.

Esti program választható 1 órás műsor DERVIS tánc és itt a közelben van a táncszínház épülete ami régen dzsámi volt. Van lehetőség  arégi vasútállomás épületében szintén van lkedvezőbb áron DErvis tánc.

 

5.nap: Reggeli után buszra szállunk majd Eyüp részre buszozunk, libegünk, vagy gyalogolunk  a híres Pier Loti teraszról csodáljuk meg az Aranyszarv öböl két oldalát. Itt nagyon sok sorozat filmet forgatnak innen ismerős lehet akik nézik a filmeket. Gyalogosan lesétálunk a leghíresebb temetőn keresztül és   Isztambul legszentebb negyedének is nevezhető  Eyüp Sultan Camii és Eyüp türbéje felé vesszük az irányt,amely Konstantinápolyt övező falon túl, az Aranyszarv öböl bal partján terül el.Ide  a túristák kevésbé jönnek el -igazi arcát mutatja a városnak.Ismét buszra szállunk Chora Múzeum felé utazunk és sétával érjük el ezt a remek  múzeumot ahol több mint 100 mozaik, freskó és arany ikonosztázok láthatók .Programunk végeztével ismét szabadprogram és vásárlási lehetőség.Ajánljuk utolsó estére a Galata hídon való sétálást esti időben amikor Isztambul apra nagyja kivonul a hídra halászni és igazi bulis hangulat várja az ide érkezőket.Szállás.

 Nyári program esetében itt elhajózunk Büyükadára , az eyüp részt másik napon megtekintjük.

  Mivel Isztambulban nem sok helyen van strandolási lehetőség, aki vágyik egy kis fürdőzésre, itt  megteheti.nalıada a     Herceg Szigetcsoport közül az, amelyik legközelebb esik Isztambulhoz.További szigetekre is elhajózhatunk ezt ott eldönthetjük.  Magyarországon vetítették a következő sorozatot, Szív útjai címmel sok jelenet itt  Büyükadán játszódik.

6.nap: Reggeli után A Kék Mecsettel szemben magasodó Aya Sofya a cél azonban már ezer éve ott állt, amikor a Kék Mecsetet egyáltalán elkezdték építeni. Eredetileg bizánci templom volt, de később átalakították mecsetté. Miután megcsodáltuk a fenséges épületet, a Topkapi Palotát járjuk be, mely négyszáz éven át folyamatosan épült. Emiatt az aktuális uralkodó ízlése mindig nyomott hagyott a hatalmas palotarendszeren. A Topkapi nagyságára jellemző, hogy területe nagyobb, mint a Vatikáné. Többek közt megnézhetjük a Kincstárt, mely teljes egészében a „mesés Keletet“ idézi, valamint a korabeli háremetEbéd a környék éttermeiben, majd a repülőtérre 16.30-kor indulnunk a szállodából. A csomagokat reggeli után a hotelben hagyjuk. Irány Budapest - Ott buszra szállunk és Pécsre érkezés kb 24.00 .

 Aprogramok időjárás miatt cserélődhetnek.

  

Repülőjegy nem visszatéríthető. Nem átruházható és más időontra nem áttehető!

Aki rövidebb időre szeretne csatlakozni kintlévő csoportunkhoz, vegye fel irodánkkkal a kapcsolatot!

Aki nem Pécsről szeretne csatlakozni , Budapesten a repülőtéren találkozik a csoportttal.

 Az utazás  ára : aktuális repülőjegyár és az EURO árfolyam szerint változhat! Amennyiben  a repülőjegyek változnal Pegazussal megyünk , ami később indulelső nap és korábban ér haza.A programok nem maradnak el, minden programra végig megyünk aki szeretne átszervezéssel.

      

Nincs kötelező program, minden választható!

Aki szeretne végig jön a csoporttal, aki nem egyedül is sétálhat, vásárolhat. Aki végig a csoporttal halad, annak tudni kell, hogy sokat gyalogolunk, ha valaki ezt nem tudja vállalni mindig van alternatíva villamossal, busszal visszautazni a szállásunk közelébe, amely a központban van a Topkapi palotával szemben egy éttermekből álló utcában.


    Az ár tartalmazza:

 • Szállást 2-3 ágyas elhelyezéssel belvárosi szállodában, svédasztalos reggelivel 
 • Id.forg.adót a szálláson
 • Szervezési díjat
 • Csoportkísérést végig a program alatt
 • Repülőjegyet  (foglaláskor aktuális repülőjegy az ár szerint változhat)
 • Csomagot: 20 kg +8 kg
 • Repülőtéri Illetékeket

 

Az ár nem tartalmazza:

 •     Török  lira most 50 Forintra jött ki ott euróból való váltás esetén. 2020 január

 • BBP biztosítás: 3000 Ft/fő igényelhető irodánkban avagy meglévő bankkártyás vagy éves utasbiztosítással is lehet utazni, fontos, hogy Törökország hatállyal érvényes legyen! 
 • Vízumdíj: magyar turistáknak NINCS!
 • Vacsora: egyénileg 10-40 TL  között, 
 • Tömegközlekedési jegyek: kb 40 lira  ( helyben vesszük meg közösen) 6 napra összesen 
 • Transzfer az ÚJ repülőtér és a szálloda között.  10 euro /irány euro/fő 
 • Transzfert Pécs-Budapest-Pécs között 18-20.000 ft/fő  létszámfüggő,
 • Belépők:220 tl a múzeum pass   /  Topkapi palota, Iris templom, Aya Sofia, Rumeli erőd, Csempe Múzeum chora múzeum-Dervis ház : Domabache palota 60 TL + 30 Hárem rész+ Ciszterna 20 + Galata torony 45.
 • Éjszakai est a hajóval a Boszporuszon: transzfer a szállodától busszal –svédasztalos vacsora-korlátlan italok-végig táncműsorok-bűvész-és mi is táncolhatunk-Boszporusz híd alatt átmegyünk és vissza 20-24.00 óráig kb 35-50 euro között alkohol vagy nem alkoholos italok.
 • Török fürdő tradicionális masszázs, ahogy 1500-1600 as években is már élvezték: 150 lira,  masszázs egyéb olajakkal +20-50 TL.++
 • Dervis táncszinház 1 óra  70 Tl  - 100   török lira 

Útlevél szükséges. Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet birtokában léphet be Törökországba. Fontos tudni, hogy az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

VIDEÓ VigyorKacsintásAjánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező