Varázslatos Isztambul repülővel Pécsről transzferrel
Utazás módja:Repülő nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4254
Cél:Isztambul (Törökország),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs-
Útvonal:Pécs-- Isztambul

Utazás ára

135.000Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:2018. november 13.


Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt parklolót 

tudunk biztosítani pécsi telephelyünkön!

       

BETELT!

Következő dátum: 2019. Március vége.


Az ár a jelentkezéskor aktuális repülőjegyár szerint változhat! 

 

1.nap: Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 03.00 órakor. Folyamatos utazás a  repülőtérre. Repülőnk  09.10 kor indul. Isztambuli idő szerint 13.00 kor  érkezünk meg  Isztambulba, elfoglaljuk szállásunkat ,majd  rövid felfrissülés után Elsőként a híres Kék Mecsethez sétálunk, mely a legnagyobb és leghíresebb dzsámi az országban, Isztambul jelképe, továbbá az egyetlen hat minaretes dzsámi Törökországban .Hippodrom téren sétálgatunk ,egyéni vacsora majd pihenés a szállodában .

2.nap:szerda 9.00 órakor indulunk egész napos gyalogos programunkra Kelet és Nyugat találkozóhelyének számító metropoliszba. A város a bizánci építészet legszebb épületeit sorakoztatja fel. A hatalmas Török Birodalom emlékeihez méltó módon rengeteg mecset, fürdő és palota található minden sarkon . Első utunk:a közeli Elsüllyedt Palotához látogatunk, mely nem más, mint egy föld alatti ciszterna .Következő: Nuruosmaniye-mecset ,majd az Egyetem gyönyörű bejáratát megcsodálva a legnagyobb Dzsámihoz sétálunk .Szulejmán szultán és Hürrem  szultána  türbéje is itt található .Ez a Szulejmán-mecset  a második legnagyobb mecset Isztambulban. A híres török építész, Szinán építette I. Szulejmán szultán parancsára Isztambul harmadik hegyére. Az építkezés 1550-ben kezdődött, és 7 évig tartott.  Következő megállónk:A közelben található a híres Egyiptomi Fűszerbazár, ahol különböző egzotikus fűszereket, teakülönlegességeket és mézédes török csemegéket vásárolhatunk .A nap záró sétája :Galata hídon keresztül  folytatjuk utunkat A Galata-toronyhoz a Galata városrészben található egy domb tetején. A toronyról teljes kilátás nyílik az Aranyszarv-öbölre. A Galata hídtól meredek kis utcákon lehet feljutni gyalogosan a toronyig ..

Séta vissza a szállodába.

Mai napunk itt majdnem véget ér , de Választható esti Boszporusz hajózás 19.30 tól 24.00 óráig tart. /nem szabad kihagyni/

3.nap:csütörtök

Reggeli után indul az Ázsiai rész .Üsküdarba hajózunk belepillantunk az ottani életritmusba. Kávézunk a Leány toronnyal szemben a Boszporusz partján-aki szeretne kis hajóval át lehet menni a toronyba - majd  miután visszatérünk Európába hajóval , buszra szállunk majd Eyüp részre buszozunk,libegünk egy rövid időre majd  a híres Pier Loti teraszról csodáljuk meg az Aranyszarv öböl két oldalát. Itt nagyon sok sorozat filmet forgatnak innen ismerős lehet akik nézik a filmeket .Gyalogosan lesétálunk a leghíresebb temetőn keresztül vagy jöhetünk libegővel . Ismét busz és szálloda .

Estére ajánlom a török fürdőt kipróbálás céljából .Gőzfürdő – dörzsölés-habos masszázs majd hajmosás és ismét szauna .1500-ban épült hagyományos török stílus változatlan berendezéssel-különleges program .HAMMAM

4.nap: péntek

Reggeli után Isztambul legremekebb programja következik.A Boszporusz nyugati, európai partján fekvő leglátványosabb palota a Dolmabahce Sarayi, mely 1843-1856 között, I. Abdul-Medzsid szultán rendeletére épült, felváltva ezzel a Topkapi palota szultáni rezidencia jogkörét. 1856-1923 között a Dolmabahce palota volt az Oszmán Birodalom adminisztratív központja. Legszebb palota kihagyhatatlan .Van magyar nyelvű audio guide ingyenesen szuper –végig mesél a palota életéről. Utána buszra szállunk és a Rumeli erődhöz megyünk .Itt  a második hidat is láthatjuk és érzékelhetjük a más hangulatot a város szélén. Busz majd hajóval vissza a szállásunkhoz. A  késődélután hátralévő részét a híres Fedett Bazár felfedezésével töltjük, szabad idő vásárlásra.

Esti program választható 1 órás műsor DERVIS tánc és itt a közelben van a táncszínház épülete ami régen dzsámi volt.

5.nap : szombat

Szabad program vásárlás a közelben majd aki szeretne azzal elmegyünk délután  a Taksim térre villamossal,majd végig sétálunk Isztambul  „Váci utcáján Istiklal „ Viaszmúzeum ,és a kis utcák hangulata - ott is lehet nézelődni és a Galata-hídon az éjszaki életet megtekinteni,majd  egy kis vizipipázás is belefér.

Másik altrenatíva elkompozni a herceg szigetekre a Márvány tengerre 20-30 perc hajózás
Az Istanbul központjától mindössze 20-30 km távolságra fekvő szigeteket felfedezése mindenkinek számára kiváló lehetőség, ha kicsit el akar távolodni az istanbuli nyüzsgéstől. Isztambul Kabataş kikötőjéből indul a hajó, amivel el lehet jutni egészen Büyükadáig. A szigetcsoport a bizánci időkben Papadanisia, vagyis papok szigeteként volt ismert. Akkoriban ide száműzték a hatalmi harcok bukott méltóságait, főurakat, hercegeket, királynőket. Később, amikor a szárazföld és a szigetek között megindult a hajóforgalom, a szigetlakók száma megnőtt. Mint Törökországban sok helyen, Büyükadán is kialakítottak egy piknikező helyet. Ide a belépő 4 líra, és a  hintók nagy túra végállomásánál találhatók.  Érdemes elmenni odáig, mert innen páratlan a kilátás a tengerre.

 Büyükada szépségét és nyugalmát természetesen a török filmgyártás is megörökítette már jó néhányszor. 

A Magyarországon Szív útjai (Dudaktan kalbe) címmel vetített sorozat jelentős része is itt, Büyükadán játszódik.


6.nap: vasárnap  

Reggeli után A Kék Mecsettel szemben magasodó Aya Sofya a cél azonban már ezer éve ott állt, amikor a Kék Mecsetet egyáltalán elkezdték építeni. Eredetileg bizánci templom volt, de később átalakították mecsetté. Miután megcsodáltuk a fenséges épületet,a Topkapi Palotát járjuk be, mely négyszáz éven át folyamatosan épült. Emiatt az aktuális uralkodó ízlése mindig nyomott hagyott a hatalmas palotarendszeren. A Topkapi nagyságára jellemző, hogy területe nagyobb, mint a Vatikáné. Többek közt megnézhetjük a Kincstárt, mely teljes egészében a „mesés Keletet“ idézi, valamint a korabeli háremet .Ebéd a környék éttermeiben ,majd a repülőtérre  16.30-kor indulnunk  a szállodából.   A csomagokat reggeli után a hotelben hagyjuk. Irány Belgrád vagy Budapest -Ott buszra szállunk és Pécsre érkezés kb 24.00 –inkább 01.00 .

   

FOGLALÁSKOR ebben az esetben nem 40 % az előleg, az aktuális repülőjegy és szállás ára !

REpülőjegy nem visszatéríthető. 

 

        

    Az ár tartalmazza:

 • buszos utazást transzfert Pécs-Belgrád-/Budapest -Pécs között
 • szállást 2-3 ágyas elhelyezéssel belvárosi szállodában, svédasztalos reggelivel 
 • taxat,
 • szervezési díjat
 • csoportkísérést végig a program alatt.
 • Repjegyet
 • csomag 20 illetve 30 kg-ig
 • Illetékeket

 Az ár nem tartalmazza:

 •    )  a török  lira most 70 forintra jött ki ott euróból való váltás esetén. Itthon drágább volt.


 • BBP biztosítás: 3000 Ft/fő  Törökországra érvényes legyen.Stornobiztosítás 1.5 %.
 • vízumdíj: magyar turistáknak NINCS!
 • vacsora: egyénileg 10-40 TL  között
 • tömegközlekedési jegyek: kb 45 tl/6 nap ( helyben vesszük meg
 • belépők: 85 tl a múzeum pass   /  Topkapi palota ,iris templom,Aya sofia,Rumeli erőd,csempe múzeum,és még több helyre is jó. Fizetni még ami a programban szerepel.Domabache palota 60 TL + Ciszterna 20 + Galata torony 20
 • Éjszakai est a hajóval a BOszporuszon :transzfer a szállodától busszal –svédasztalos vacsora-korlátlan italok-végig táncműsorok-bűvész-és mi is táncolhatunk-Boszporusz híd alatt átmegyünk és vissza 20-24 óráig kb 35-50 euro között alkohol vagy nem alkoholos italok .
 • Török fürdő tradicionális masszázs ahogy 1500-1600 as években is már élvezték: 80-100 tl
 • Dervis táncszinház 1 óra  70 Tl         

Útlevél szükséges. Magyar állampolgár megfelelő anyagi fedezet birtokában léphet be Törökországba. Fontos tudni, hogy az útlevélnek a belépéstől számított legkevesebb 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

VIDEÓ VigyorKacsintásAjánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező