Budapesti Advent és Csokoládé Múzeum
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4379
Cél:Budapest (Magyarország),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Pécsvárad- Bonyhád- Szekszárd- Paks
Útvonal:Pécs- 6-os út

Utazás ára

12.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


 

  Budapest, Budapest de csodás!

Igaz a mondás főleg Adventi ragyogásban

 


Indulás a pécsi Domus parkolóból 07.00 órakor, 09.30 órára van időpontunk a  Csokoládé Múzeumba.

Itt a következő programon veszünk részt:

Praliné túra:

Kiváló hétvégi program az egész családnak! A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr pálcikára egy finom édességet, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

A Rákóczi Lovagteremben megnézzük a Rákóczi festményeket egy újabb kóstoló társaságában.
Közös sétát teszünk csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval.
Látogatást teszünk a Rákóczi Pincébe. Századfordulós butéliák, üvegek sokasága között haladva pálinkakóstolóra kerül sor. A gyerekek és az alkoholt nem fogyasztó vendégeink csokoládét kapnak.

Saját csokoládéjukat is elkészítik a részvevők: süteményből készült tálkába csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel (színes cukorral, kókusszal, chilivel stb.) díszíthetik. Ezt becsomagolva a túra végén hazavihetik, akár ajándékba is adhatják. Amíg a saját csokoládé megszilárdul, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol a csokoládé történetét  mutatjuk be egy régebben készült film segítségével. Közben csokoládékóstolók színesítik a programot. A film után szóbeli előadást, kiegészítést hallhatnak a csokoládéról, és választ kaphatnak kérdéseikre.

A program végén megnézzük az első Stühmer Csokoládébolt berendezésének korhű másolatát, és kedvükre vásárolhatnak a Csokoládé Múzeum mintaboltjában, Európa legkedveltebb csokoládéiból.

A program hossza két óra.

És még nincs vége a napunknak:  12.00 órakor tovább utazunk a belváros szívébe.

Először a Bazilika tetejéről csodáljuk meg Budapestet, majd szabad program keretében a következő programokat tekinthetik meg: 

 •  A Bazilika homlokzata minden nap sötétedéstől pompás fényárba borul, hogy a látogatók Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát tekinthessék meg. 18.00 óra után fél óránként.
 • 16:00 - 16:30 Göncöl Néptáncegyüttes

 • Séta és vásárlási lehetőség akár a Vörösmarty téren. Idén 20 éves a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár!
 • Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja az idelátogatókat
 • Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal várja az Európa 10 legszebb vására között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat a főváros egyik legszebb főterén.
 • A program ingyenes, nincsen belépőjegy a helyszín területére   

18.30 órakor Pécsre indulás, érkezés legkésőbb 22.00 környékén.

 

   Az ár tartalmazza:

 • Buszjegyet (oda-vissza)
 • Foglalási és szervezési  díjakat
 • Csokoládé múzeum komplex program: belépő csokoládé kóstoló, saját sütemény készítés, pálinka interaktív program


Az ár nem tartalmazza: 

 • Fix ülőhelyet: 2 000 Ft/fő (választott ulőhely) Egyéb esetben együtt jelentkezők egymás mellé kerülnek beosztásra!  Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülés NEM FOGLALHATÓ! Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 
 • Bazilika 1000 ft/fő kilátó és kincstár
 • Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
  1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. 
 • Csak Budapest oda-vissza 8500 Ft/Fő.

 

 Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező