>

Egy hosszú hétvége Krakkó-Zakopane-Tarnow-Auschwitz
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4394
Cél:Krakkó (Lengyelország), Zakopane (Lengyelország), Bansko (Bulgária),
Szállás:Hotel***
Ellátás:Reggeli
Felszállási lehetőségek:Pécs-Pécsvárad-Bonyhád-Szekszárd-Paks-Dunaujváros- Budapest
Útvonal:Pécs-Budapest-Zakopane-Krakko

Utazás ára

49.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2019-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik

 

Vidékről csatlakozó vendégeinknek ingyenes zárt
parkolót tudunk biztosítani Pécsett!1.nap: Indulás Pécsről a Domus parkolóból 03.00 órakor. Folyamatos utazás Lengyelországba kisebb szünetekkel. Délután már lehetőségünk lesz Krakkó központját felkeresni, és idegenvezetőnkkel megismerni a történelmét e városnak. 

Estére elfoglaljuk szállásunkat Krakkó külvárosában Wieliczka környékén, szállás egy helyen végig. Vacsora.

 

2.nap: Reggeli után fél nap városnézés idegenvezetővel Krakkóban, a Visztula partján fekvő 3. legnagyobb lengyel városban. Legfontosabb látnivalók a Sárkány a Visztula partján - a királyi vár, azaz a Wawel udvarainak bejárása - a Waweli Érseki Katedrális (templom, Zsigmond-torony, altemplom a királyi sírokkal) - királyi út - Ferences templom - a Jagelló Egyetem- Floriańska utca és kapu.

A Wawelre azaz a királyi dombra külön figyelmet érdemes fordítani. Külön belépővel látogathatóak a Királyi lakosztályok és termek, Királyi Kincs- és fegyvertár valamint külön a Katedrális. Krakkó és egyben Lengyelország leghíresebb és legfontosabb szakrális épülete a waweli Katedrális. Lengyelország egész történelmét átfogó és bemutató műemlék, ahol sok érdekes dolgot tudhatunk meg az ország multjáról, a lengyel magyar kapcsolatokról.
Szabad idő az óvárosban, ahol mindenki ingyenesen betérhet a Jagelló Egyetem belső udvarára.

Fak.kirándulás Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborokba (akik előre jelentkeztek irodánkban), lejelentjük a csoportot, idegenvezetés helyben.


Este tovább maradunk Krakkóban egy étteremben foglalunk helyet, ahol mindenki kedvére válogathat.

Visszautazunk a szállásra. 

 

3.nap: Reggeli, majd egész napos szabad program: sétáljuk át még egyszer nyugodtan a belvárost, fotózzuk le, amit csoportosan sietve nem sikerült, kóstoljük meg a híres lengyel söröket és együnk valami tradícionális ételt.
Vagy fak.kirándulás Wieliczkára, ahol a híres Unesco örökségi sóbányát fogjuk meglátogatni. A bánya turista útja 2 km hosszú és a megtekintése kb. 3 óráig tart. A hőmérséklete állandó 14 fokos, ezért melegebb ruhát ajánlatos vinni. A lemenetel gyalog- míg a feljövetel lifttel történik. A csodás termek nem csak turista látványosságként, hanem szanatórium és koncert teremként is működnek, így egy igazán látványos földalatti kirándulásban lesz részünk. 


Ezután folytatjuk utunkat Tarnow-ba, mely Bem apó születési helye. Hova máshova vezetne biztosan a magyar látogatók útja, mint Bem tábornok szobrához, ahol megemlékezhetünk a magyar- és lengyel nemzeti hősről.

Tarnów szép város, a reneszánsz gyöngyszeme- az egyik legszebb reneszánsz óvárosú lengyel város. A gyönyörű plébániatemplom, a csodálatos városháza,a körkép melyet nem oly régen kiállítottak a felújított vasútállomás gyönyörű épületében, a kívülről sokszínű, gazdagon díszített, sajátos szerkezetű polgári kőépületek csodálatos látványt nyújtottak, melyeket érinteni fogunk gyalogos sétánk során. Itt nagyon hangulatos éttermek vannak,és foglalunk kis csoportunknak helyet -tradicionális ételekből választhatunk és forró sörrel öblögtehetünk. 
Estére visszatérünk Krakkóba. 
( a szabad napot választók autóbusszal beutazhatnak a városközpontba, majd este ugyanilyen módon utazhatnak vissza a szállásra.)

 

4.nap: Reggeli után haza utazás, útközben Zakopanéban állunk meg, mely a Lengyel-Tátra lábánál fekszik meseszép helyen, nemcsak egy csodás eredeti lengyel város hanem sí-és túraközpont egyben. 

Zakopane fontos szerepet játszott Lengyelország újkori kulturális történetében is, sok író, költő, zeneszerző és festő élt és alkotott itt, de a XIX század végétől mindenki, aki egy kicsit is számított, ide járt nyaralni, feltöltődni és mindig hagyott maga után valami emléket. 
Érdemes megnézni az eredeti gorál típusú házakat, sétálni egyet a belvárosban  majd pedig felvonózni a Gubalowka-hegyre a gyönyörű panoráma végett. (amennyiben van rá lehetőség - időjárás közbejátszó tényező lehet - ezért felelősséget nem vállalunk!)
Kihagyhatatlan a híres zakopanei piac: egyik legfontosabb része a híres sajtpiac, itt helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit, lekvárjait lehet megvenni. A sajtpiacon túl, a regionális termékek kapnak helyet. Itt bőr- és faárúból hihetetlen nagy választék van, de regionális mintájú kendők, ékszerek is kaphatók, no meg persze rengeteg szuvenír.

Budapestre az esti, Pécsre az éjjeli órákban, kb 24.00 órára érkezünk.  

 

 

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást nyugati típusú autóbusszal, Wc használat nélkül
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Szállást 3*-os szállodában Krakkó külvárosában 2-3 ágyas elhelyezéssel bőséges reggelivel
 • Foglalási és szervezési díjat

 

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítást: 1500 Ft (Kötelező!! Kivétel Biztosítási Nyilatkozat kitöltésével igazolja, mely biztosítónál rendelkezik érvényes utasbiztosítással)
 • Sztornóbiztosítás: több napos útra 1,5 %-ért igényelhető, amennyiben biztosítással együtt köti
 • Belépők árát: Felvonó a Glubalowkára: 20 -23  PLN, Wieliczka helyi magyar vezetővel: kb. 80 PLN, Wawel ingyenes részeibe közösen megy be a csoport!!! A belépővel látogatható múzeum részek szabad időben egyénileg tekintendők meg!!!
  A zakopanei piacon sok helyen eurot is elfogadnak. 
 • Vacsorák: 3.500 Ft/ 1 alkalom  a szálláson (több fogásos) 
 • Fakultatív kirándulás: Wieliczka- Tarnow: min. 20 főtől( Kötelező irodánkban jelentkezni!!! Fizetés helyben: 23 euro + Belépő: 80 PLN, melyet a buszon szed az idegenvezető, kérnénk pontos összeggel készülni!! )2018 as ár !
 • Fakultatív kirándulás: Auschwitz: min. 20.főtől ( Kötelező irodánkban jelentkezni! Helyben fizetendő: 23 euro + belépő, melyet a buszon szed az idegenvezető, kérnénk pontos összeggel készülni!Későbbi pontosítás a belépő összegéről.
 • Egyágyas felár: 8 000 Ft - Társítási garanciát nem vállalunk! Amennyiben nem tudjuk társítani, úgy a felár megfizetendő. 
 • Fix ülőhely: 2000 Ft/fő ( választott ülőhely) együtt jelentkezők alapvetően egymás mellé kerülnek beosztásra. Csak a fix ülőhelyet igénylők tudják kérés szerinti helyüket, egyéb esetben csak az egymás mellett ülők páros beosztására figyelünk. Első 4 ülőhely NEM FOGLALHATÓ! 
  Reklámációt az ülésrenddel kapcsolatosan nem fogadunk el! 

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors és hatékony online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében:
 Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze. 

Foglalást telefonon NEM fogadunk el!

 

Lemondás: a lemondás nem díjtalan! A lemondási díj mértékét az 1 napos vagy a több napos utak utazási szerződései alapján számoljuk! Foglalás előtt kérjük tekintse át részletesen Utazási Szerződésünk pontjait! 


Az utazás min. 40 fő esetén indul. Minden utazásunknál érvényes az irodánk által kiszabható KÖTELEZŐ kis csoportos felár, melyet 1000 - 5000 Ft/fő közötti összegben határozhatunk meg, amennyiben a minimumot nem érjük el, de az indítást reálisnak tartjuk. 


A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!

Útlevél nem szükséges, kártyás típusú személyi igazolvány elegendő!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező