>

Tihanyi "Szedd Magad" Fesztivál- Balatoni csobbanás
Utazás módja:Busz nyomtatás
Utazás azonosítószáma:4430
Cél:Tihany (x),
Szállás:Nincs
Ellátás:Önellátás
Felszállási lehetőségek:Pécs- Sásd- Dombóvár- Tihany
Útvonal:Pécs- Siófok- Tihany

Utazás ára

7.900Ft/fő-től


Következő indulás időpontja:. .


2020-ben is minden utazásunknál kedvezményesebb áron biztosítjuk a foglalást,
amennyiben az indulás előtt min. 30 nappal előbb történik!

 A levendula virágzást az időjárás befolyásolhatja, ebben az esetben dátum változás lehetséges. 

 

Indulás Pécsről, a Domus parkolóból 07.00 órakor.

Utazunk Balatonunk északi partjára, ahol is a kis félsziget, Tihany lesz a célpontunk, ugyanis minden évben itt rendezik meg június végén a Levendula Fesztivált.
A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár mindenkit a XV. Levendula Fesztiválra. Lesz idén is levendula Szedd Magad Akció. A Nemzeti Park dolgozói várják a tihanyi levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni. Aratótáska a helyszínen vásárolható!
A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt, sorszámozott arató táskába lehetséges. Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja.

Ezután lehetőség van meglátogatni a Belső-tó partján a Levendula Házat. (csoportos foglalás a nagy tömeg miatt nincs! mindenki egyénileg mehet be) Itt a látogatók megtekinthetik a levendula lepárlás folyamatát és tájékoztatást kapnak a levenduláról. 13.00 - 16.00 között levendulás kézműves foglakozás a foglalkoztató teremben. A kézműves foglalkozáson a részvétel 400,- Ft/fő! 
Van lehetőség még megtekinteni Magyarország egyik leghíresebb templomát, a Tihanyi Apátságot. A Tihanyi Templom! Csupa nagybetûvel. Mert kihagyhatatlan, megkerülhetetlen, figyelmen kívül nem hagyható. Hogy is lenne az, mikor tiszta idõben, mikor a pára nem rejti leple alá, Kenesérõl, Siófokról is látható. De a másik irányból, Keszthely felõl közelítve jó elõre megmutatja impozáns tornyait, melyek kecsesen az ég felé nyújtózkodnak. Idõnként, ha alacsonyan szállnak a felhõk, tornyait elrejti a kíváncsi szemek elõl, ettõl még titokzatosabbá téve ezt a csodálatos, majd ezer éves építményt.

Van lehetőség számtalan helyen étkezni, különböző levendulás ételeket, süteménykeet, italokat kóstolni. De ne feledkezzünk el a Balatonfelvidéki Borvidékről remekeiról sem.

A nyári melegben hűsít a Balaton vize, így minden korosztály számára tartalmas nap lehet, hiszen, míg a felnőttel levendulát szednek, programokon vesznek részt addig a gyerekek csobbanhatnak, napozhatnak.

Tihany strandjai: fizetős és ingyens strandok is megtalálhatóak!
Gödrösi szabadstrand: a félsziget bejárata után találjuk az ingyenesen működő Gödrösi strandot. A keleti öbölben elterülő szabadstrandról kitűnő panoráma nyílik Balatonfüredre, és a Balaton északi partjának dombjaira. A parkoló mellett több büfé, és a gyerekeknek egy erdei kalandpark is van.
Rév strand: nem túl nagy hely közvetlenül a rév/komp kikötő szomszédságában található. Ingyenes, de a parkolásért fizetni kell. Állatot is be lehet vinni a vízbe. A partja füves, az árnyékról pedig a rengeteg fa gondoskodik.


19.00 órakor visszaindulás Pécsre.

Az ár tartalmazza:

 • Buszos utazást
 • Csoportkísérőt
 • Foglalási díj 

Az ár nem tartalmazza: Belépőket: mindneki maga helyszínen rendezi, ki hova szeretne belépni.

 • Arató táska: helyszínen igényelhető: 2 500 Ft vagy 1500 Ft-ért. 
 • Levendula ház 2019-as ár: Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany

  Felnőtt jegy1.200 Ft/fő
  Kedvezményes jegy: 1.000 Ft/fő
  Gyermek jegy (3-14 éves)600 Ft/fő

 • Tihanyi Bencés Apátság belépődíj: Felnőtt: 1 200 Ft/fő Diák, nyugdíjas: 700 Ft/fő. A belépőjegyek érvényesek a templomba, az altemplomba, a IV. Károly emlékszobába, a Bencés Történeti Kiállításokra és a Galériába.

 

Fizetési feltételek: Személyesen irodánkban vagy gyors online rendszerünkön keresztül. 
Több napos utak esetében: Foglaló 40 %, fennmaradó rész indulás előtt 30 nappal. 
1 napos utak esetében: 100 % befizetés a foglaló összege! Fizetés minden esetben választható: készpénzzel irodánkban avagy átutalással a jelentkezés leadásától számított 2 munkanapon belül. A külföldi valutában megadott díjakat idegenvezetőnk az autóbuszon szedi össze.

 

A belépődíjak tájékoztató jellegűek, azok év közben változhatnak!Ajánlatkérés


Név:

E-mail:

Tárgy:

Fő szám:

Üzenet:

Minden mező kitöltése kötelező